Beste Bernadien, wat een onvergetelijke moederdag zal jij hebben gehad.

Eerst ‘s ochtends al verwend door Lynn, Luka en Kai. En toen aan het eind van de middag de deur openzwaaide ook nog eens een dolblije Arjen in huis. Wat heeft hij Nederland laten genieten. Zo jammer dat er maar zo weinig mensen live getuige van konden zijn. Vanuit het journaille kan ik je in ieder geval mededelen dat we van elke seconde intens hebben genoten.

Zelf heb ik na de wedstrijd nog een uur lang beduusd achter het stuur van mijn auto gezeten op de parkeerplaats achter stadion De Oude Meerdijk. Alle fantastische momenten van die memorabele middag passeerden nog eens de revue. Van het briljante steekballetje dat leidde tot de 0-3, waar de kwaliteit werkelijk vanaf spatte, tot de gelukstranen na afloop. Enfin, ik hoef jullie natuurlijk niets te vertellen, jullie zaten vast met zijn allen voor de buis. Het was zo’n dag waar je over tien jaar nog over praat.

Natuurlijk zullen jullie gedachten ook nog wel even terug zijn gegaan naar die treurige najaarsmaanden, die voor jullie welhaast inktzwart moeten zijn geweest met een man die zo diep in de put zat omdat zijn lichaam niet meewerkte. Maar als je dan dat glunderende gezicht zag waarmee hij zondag over het veld paradeerde, een lach van oor tot oor, stralend als een ster tegen een donkere hemel, dan is het het allemaal misschien toch waard geweest.

En daarom schrijf ik jou dit briefje. Wij vroegen Arjen wat er voor nodig is om er nog een jaar aan vast te plakken bij FC Groningen, zodat hij zijn kunsten ook nog eens voor een volle groene kathedraal kan vertonen. Het zou zoveel mensen gelukkig maken. Natuurlijk kwam daarbij meteen het thuisfront ter sprake. Kan hij het jullie nog een keer aandoen, vroeg hij zich hardop af. Hij antwoordde zelf met de boodschap dat jij uiteindelijk ook maar één ding wil, dat is hem gelukkig zien. Beelden zeggen meer dan woorden. Zo’n vreugdevolle ziel als afgelopen zondag zagen we zelden op de Nederlandse voetbalvelden. Misschien dat jij hem nu dat duwtje in de goede richting kan geven. Je zou er vele duizenden voetballiefhebbers een geweldig vooruitzicht mee schenken. En jullie krijgen er, als het een beetje meezit, de gelukkigste man op aarde voor terug.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport