Bernal na operatie uit het ziekenhuis

Twee dagen na zijn zware valpartij in de Clásica San Sebastián heeft Egan Bernal het ziekenhuis mogen verlaten. De Colombiaanse wielrenner ging op zo'n 20 kilometer van de streep hard onderuit, net als onder anderen Mikel Landa en Primoz Roglic. Bernal werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een operatie onderging om zijn gescheurde bovenlip en gebroken neus te laten repareren.

De 21-jarige klimmer uit de Sky-ploeg liep ook heel wat schade op aan zijn gebit. Zo raakte hij een paar tanden kwijt. Bernal meldt zich binnenkort bij de tandarts om alles te laten repareren.

De meesterknecht van Geraint Thomas en Chris Froome tijdens de laatste Tour de France moet zeker drie weken volledige rust houden, omdat bij de crash ook een kleine bloeding in zijn hersenen is ontstaan.

De Spaanse renner Landa liep een gebroken wervel onderin zijn rug op. De coureur van Movistar, zevende in de Tour, mocht zondag al het ziekenhuis verlaten. Landa hoopt over drie weken te kunnen meedoen aan de Ronde van Spanje.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.