Bertens blijft stunten in Parijs

Aan de opmars van Kiki Bertens op Roland Garros lijkt geen einde te komen. De 24-jarige speelster uit Wateringen bereikte donderdag in Parijs op indrukwekkende wijze de laatste vier. De karaktervolle tennisster versloeg in de kwartfinale de als achtste geplaatste Zwitserse Timea Bacsinszky in twee sets: 7-5 6-2.

In de halve finales moet Bertens het opnemen tegen titelhoudster Serena Williams. De tien jaar oudere Amerikaanse was in drie sets te sterk voor Joelia Poetintseva uit Kazachstan (5-7 6-4 6-1).

Bertens maakte aanvankelijk de meeste fouten in de wisselvalige partij. In de slotfase van de eerste set, met liefst zeven breaks, nam ze op vechtlust en kwaliteit het initiatief net op tijd over van Bacsinszky. Ondanks wat klachten en tussentijdse verzorging aan haar linkerhiel en kuit liep Bertens in de tweede set dankzij twee snelle breaks resoluut weg van de zichtbaar gefrustreerde Zwitserse. Met bekeken spel, ook wegens haar fysieke ongemakken, stelde ze de sensationele winst veilig.

Bertens is de eerste Nederlandse tennisster sinds 1977 die op een grandslamtoernooi de halve finales heeft bereikt. In dat jaar drong Betty Stöve bij de US Open in New York door tot de laatste vier. Marijke Jansen-Schaar was in 1971 op het Franse graveltoernooi de eerste Nederlandse die de laatste vier haalde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.