Bertens: dit doet pijn

Ze waren er zo dichtbij, maar op het beslissende moment liep het mis. De Nederlandse tennissters waren diep teleurgesteld, kort nadat ze naast een finaleplaats in de Fed Cup grepen. ,,Dit doet heel erg pijn. We hebben zo hard gevochten met dit team'', aldus Kiki Bertens zondag tegen Ziggo Sport.

,,We waren er zo dichtbij en hebben geknokt voor wat we waard waren. Dit voelt gewoon heel erg klote'', vulde Richèl Hogenkamp aan. Die moest de tranen uit haar ogen wrijven, nadat ze samen met Bertens het beslissende dubbelspel in en tegen Frankrijk had verloren. ,,Het is zo leuk elke keer om met elkaar te spelen, dit is met afstand het leukste team dat ik ooit heb gehad. Ik hoop dat we zo door kunnen gaan en ook individueel blijven groeien'', zei Hogenkamp.

Trots

,,Ik ben zeker trots op de meiden, we kunnen met opgeheven hoofd deze arena verlaten. Maar het is een zuur verlies. Op sommige momenten was elk punt een cliffhanger'', concludeerde teamcaptain Paul Haarhuis, die zich goed realiseerde dat zijn team een unieke kans had laten liggen.

,,Het is altijd maar weer de vraag of je weer zo'n kans krijgt. Of dit 'once in a lifetime' was? Hopelijk niet, maar dat kan ik pas over zes, zeven jaar zeggen met deze groep. De meiden zijn nog jong en kunnen nog stappen maken naar de volgende ontmoeting toe'', vervolgde hij. De conclusie na de ontmoeting was vooral ook dat Oranje met dit team ver kan komen, ook zonder topspeelster. ,,Het was zo close, dus het kan met dit team. Het komt aan op een paar puntjes, op details. Een call bij de lijn in de dubbels kon het verschil maken.''

,,Uiteindelijk hebben we niet veel aan de finale gedacht, maar kom je zo dichtbij. Dan heb je toch het gevoel dat we die finale hebben gemist'', besloot Haarhuis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.