Bertens door naar derde ronde in Parijs

Kiki Bertens heeft donderdag de derde ronde bereikt op Roland Garros. De Nederlandse tennisster was op het Franse gravel in twee sets te sterk voor Camila Giorgi uit Italië: 6-4 6-1.

Bertens speelde een sterke partij tegen Giorgi, van wie ze vorig jaar in Rosmalen nog verloor. De mondiale nummer 58 serveerde goed en gaf de Italiaanse amper kansen. Bertens pakte in de eerste set snel een break voorsprong en die gaf ze niet meer uit handen, al liet ze wel kansen liggen op een grotere voorsprong.

In de tweede set brak Bertens al direct de service van Giorgi, die veertien plaatsen hoger op de wereldranglijst staat. De Italiaanse brak direct terug, maar pakte daarna geen game meer. Bertens sloeg vervolgens op haar derde matchpoint toe.

Bertens had in de eerste ronde voor een enorme stunt gezorgd door Angelique Kerber uit het toernooi te slaan. Die Duitse, begin dit jaar winnares van de Australian Open, was in Parijs als derde geplaatst.

,,Ik ben superblij, het gaat nu heel erg goed'', reageerde Bertens bij de NOS. ,,Ik had een lastige tegenstandster die alles recht op me afvuurde.'' Na de snelle voorsprong in de tweede set kwam Giorgi even terug, maar dat bracht Bertens niet van de wijs. ,,Ik ben goed gefocust gebleven, heb goed op mijn benen gestaan. Nu ga ik even genieten en laat ik me goed verzorgen. Morgen gaat de focus vol op de volgende wedstrijd.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.