Bertens en Krajicek in actie in Parijs

Kiki Bertens gaat zaterdag in Parijs op jacht naar een nieuwe overwinning op Roland Garros in het enkelspel. De Wateringse komt in de derde ronde uit tegen de negentienjarige Russin Daria Kasatkina, de nummer 29 van de plaatsingslijst. De twee speelsters kwamen nog nooit tegen elkaar uit. Ze spelen zaterdag de vierde partij op baan 1.

Bertens haalde in 2014 voor de eerste keer in haar loopbaan de achtste finales in Parijs. Daarin verloor ze toen van de Duitse Andrea Petkovic in drie sets.

Bertens staat inmiddels op plaats 58 van de wereldranglijst, maar zal na Roland Garros nog stijgen en daardoor voldoen aan de internationale eis voor deelname aan de Spelen van Rio: top 56. De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF vraagt een hogere ranking (top 40) maar die extra eis vervalt als een tennisser de laatste zestien haalt op een grandslam- of masterstoernooi.

Michaëlla Krajicek komt zaterdag met haar Tsjechische tennispartner Barbora Strycova uit in de tweede ronde van het dubbelspel. Ze spelen de tweede partij op baan 16 tegen het Duitse koppel Anna-Lena Friedsam/Laura Siegemund.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.