Bertens stoot door naar finale in Gstaad

Tennisster Kiki Bertens heeft zaterdag de finale bereikt van het WTA-toernooi in Gstaad. Op het Zwitserse gravel klopte ze de als eerste geplaatste Timea Bacsinszky in twee sets: 7-5 7-6 (1). Bertens staat voor de tweede keer dit jaar in de eindstrijd van een toernooi uit de WTA Tour. Eind mei veroverde de 24-jarige Westlandse in Neurenberg haar tweede titel, na haar primeur in 2012 in Fès.

Bertens beleeft drukke dagen in Gstaad. Vanwege regenval liep het toernooi in Zwitserland deze week veel vertraging op, waardoor de speelster uit Wateringen zowel vrijdag als zaterdag twee keer de baan op moest in het enkelspel. De nummer 26 van de wereld rekende zaterdag in de kwartfinale eerst af met de Russische Irina Chromatsjeva (6-3 6-1) en versloeg vervolgens ook de Zwitserse favoriete Bacsinszky. Bertens was de nummer zeventien van de mondiale ranglijst in een slijtageslag van bijna 2 uur de baas. Ze versloeg Bacsinszky onlangs ook al in de kwartfinale van Roland Garros.

Op het zonnige centercourt, met uitzicht op de Alpen, gaf Bertens aan het einde van de eerste set haar service uit handen. De Nederlandse brak echter direct terug en maakte het twee games later af na een knappe rally die ze domineerde. In set twee werd Bertens weer snel gebroken door Bacsinszky, maar dat slippertje herstelde ze al snel. In de tiebreak was Bertens oppermachtig.

Heel blij

,,Het zijn veel wedstrijden in korte tijd, maar ik voel me goed'', zei Bertens, die vrijdag drie partijen speelde: twee singles, één dubbel. ,,Het is zaak om na iedere wedstrijd snel te herstellen. Ik voel me goed en ga er steeds weer voor. Ik ben heel blij om hier in de finale te staan.''

Ze treft zondag in de eindstrijd opnieuw een Zwitserse, Viktorija Golubic. De nummer 105 van de wereld versloeg landgenote Rebeka Masarova in de halve finale met 6-3 6-2. Bertens zou zaterdag met haar Zweedse partner Johanna Larsson ook nog uitkomen in de halve finales van het dubbelspel, maar het duo trok zich vanwege het overvolle schema terug.

De mannen spelen volgende week in Gstaad. Robin Haase en Thiemo de Bakker werden bij de loting aan elkaar gekoppeld in de eerste ronde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.