Bertens wint weer in Fed Cup

Kiki Bertens heeft de Nederlandse tennissters weer op voorsprong gebracht in de halve finale van de Fed Cup. In Frankrijk versloeg ze thuisspeelster Kristina Mladenovic met 7-5 6-4, waardoor Oranje op 2-1 kwam in de strijd om een finaleplaats in het tennistoernooi voor landenteams.

,,Dit is ongelofelijk. Het was zo spannend. Ik begon supergoed aan de tweede set, maar zij kwam toch terug en dan gaat het publiek erachter staan. Ik ben blij dat het gelukt is'', zei Bertens tegen Ziggo Sport.

De kopvrouw van het Nederlandse team begon vlammend aan het duel met een break, maar leverde zelf haar service ook direct in. Mladenovic retourneerde erg goed en haalde regelmatig uit met haar forehand. Bertens speelde echter veel op haar zwakkere backhand en wist zo mee te komen tegen de nummer 28 van de wereld.

Aanmoedigen

Zeker toen Bertens haar niveau omhoog schroefde, kwam Mladenovic in de problemen. Onder de druk begon ze meer fouten te maken en na een gelijkopgaande set sloeg Bertens opnieuw toe op 5-5. Ze serveerde rustig uit en bouwde in de tweede set direct een 4-0-voorsprong op. Op 5-1 verspeelde ze nog een matchpoint en gaf ze Mladenovic de kans om terug te komen tot 5-4. Bertens wist op die stand wel uit te serveren, tot vreugde van haar team.

Vooral Richèl Hogenkamp moedigde luidkeels aan. ,,Ze wisselde zelfs mee van kant op het einde. Zij maakte ook de keuze bij de service, of ik door het midden of naar buiten sloeg. Ik focuste me dan daarop. Nu ga ik heel hard aanmoedigen'', aldus Bertens.

Nederland moet nog één wedstrijd winnen om zich te plaatsen voor de finale; er staat nog een enkelspel en een dubbelspel op het programma.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.