Beslissing in dubbelspel na nederlaag Rus

Tennisster Arantxa Rus heeft zondag niet voor de beslissing kunnen zorgen in het Fed Cup-duel met Frankrijk. De Nederlandse verloor in twee sets van thuisspeelster Caroline Garcia (6-3 6-4). Daardoor moet het dubbelspel bepalen wie naar de finale van het tennistoernooi voor landenteams mag.

Na de zege van Kiki Bertens eerder op zondag stond Oranje 2-1 voor en dus kon Rus voor de winst zorgen in de halve finale tegen de Françaises. De Nederlandse kon Garcia echter niet bijbenen en kwam op veel gebieden tekort tegen de nummer 45 van de wereld. Bovendien wist ze niet te profiteren van de liefst 36 onnodige fouten die Garcia maakte.

,,In het begin was mijn timing een beetje weg en zij startte erg agressief. Ik liep achter de feiten aan en zij pakte mij goed aan'', baalde Rus achteraf tegenover Ziggo Sport. De Nederlandse leverde direct haar opslag in en ging opnieuw onderuit in een game die direct setwinst opleverde voor Garcia.

Volledig door het ijs

Die wist daarna echter niet door te trekken en verloor de eerste drie games op rij in de tweede set. Rus leek met een dubbele break voorsprong de wedstrijd te kunnen keren, maar zakte volledig door het ijs. Garcia brak twee keer terug en op 5-4-voorsprong was de Française opnieuw scherp op de kwakkelende opslag van Rus. Met een bal in het net gunde zij de zege aan Garcia.

Een dubbelpartij moet daarom de beslissing brengen. De teamcaptains van de beide ploegen mogen hun opstellingen nog aanpassen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.