Beste voetbalster aller tijden zonder goud

De Braziliaanse Marta, algemeen beschouwd als de beste voetbalster aller tijden, blijft zonder gouden olympische medaille in haar carrière. Ze verloor dinsdag met haar ploeg in het beroemde Maracana Stadion van Rio de Janeiro in de halve finales van het olympisch toernooi. Zweden was na een wedstrijd die in 0-0 eindigde, doeltreffender in het nemen van de strafschoppen.

Het Braziliaanse publiek in het imposante stadion scandeerde voortdurend de naam van Marta, die vaak over de rechterflank gevaarlijk voor de Zweedse doelvrouw verscheen, maar geen enkele keer wist te scoren. ,,De teleurstelling is groot. We kregen kansen genoeg, maar maakten geen doelpunt. Het is ook vreselijk de fans zo te moeten teleurstellen'', zei de dertigjarige aanvoerster, die tussen 2006 en 2010 vijf keer op rij tot beste voetbalster van de wereld werd uitgeroepen.

Marta won wel twee keer zilver met de Braziliaanse voetbalploeg, in Athene 2004 en Peking 2008. De vrouwelijke Pelé maakte meer dan honderd goals in 109 interlands.

Zweden treft in de finale van het olympisch voetbaltoernooi Duitsland, dat Canada met 2-0 versloeg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.