Bestuursraad Ajax bijeen in ArenA

Bij Ajax zijn ze donderdag om 20.00 uur in de ArenA begonnen aan een bijzondere vergadering. De aanwezige leden van de club mogen laten horen of ze nog vertrouwen hebben in de bestuursraad van hun vereniging.

Ze kunnen voorzitter Hennie Henrichs, Cees Vervoorn, Dick Schoenaker, Tonnie Bruins Slot, Jan Buskermolen, Maarten Oldenhof en Ronald Pieloor tijdens de algemene ledenvergadering niet wegstemmen. Er is namelijk nog geen motie van wantrouwen ingediend. Het bestuur kan de eer wel aan zichzelf houden of zich over de toekomst beraden als er weinig vertrouwen blijkt te zijn.

Een vertrek van de bestuursraad kan verstrekkende gevolgen voor Ajax hebben. Als een groot deel van de vereniging geen goed gevoel meer heeft bij de bestuursraad, dan zouden de raad van commissarissen (rvc) en algemeen directeur Dolf Collee, oud-lid van de rvc, dat ook als een gebrek aan steun kunnen ervaren.

De bestuursraad steunde onlangs de directie en de rvc in hun besluit afscheid te nemen van hoofd opleiding Wim Jonk. Johan Cruijff vond dat onbegrijpelijk en legde zijn functie als adviseur neer. Het ernstig zieke erelid is bereid weer in een interim-bestuur zitting te nemen als de bestuursraad vertrekt. Cruijff heeft zich nog niet laten zien in de ArenA. Directieleden Edwin van der Sar, Marc Overmars en ereleden Michael van Praag, Arie van Os, Sjaak Swart zijn wel van de partij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.