Blake ook snel op 200 meter

Bij absentie van de geblesseerde superster Usain Bolt heeft Yohan Blake zondag in Kingston (lokale tijd) ook de 200 meter op zijn naam geschreven bij de nationale atletiekkampioenschappen van Jamaica. Hij zegevierde in een tijd van 20,29 seconden. Dat was zijn beste prestatie op deze afstand nadat hij bij Londen 2012 achter Bolt als tweede eindigde in 19,44.

Blake won vrijdag ook al de 100 meter (in 9,95) bij het evenement in Kingston, dat tevens een olympisch kwalificatietoernooi was. Hij wil bij Rio 2016 zowel op de 100 als 200 meter de strijd aangaan met Bolt. Bij Londen 2012 behaalde Blake achter zijn superieure landgenoot twee keer zilver op deze sprintnummers.

Bolt moest zich vrijdag met een hamstringblessure terugtrekken voor de finale van de 100 meter. Hij kwam in Kingston daarna niet meer in actie. Op 22 juli wil hij vormbehoud tonen in Londen, zodat hij zijn olympische titels bij Rio 2016 kan verdedigen. Volgens media in Jamaica reist Bolt deze week naar Frankrijk om zich te laten behandelen door zijn vertrouwde arts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, de teamdokter van de Duitse voetbalploeg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.