Blamage PSV tegen FC Eindhoven

PSV heeft dinsdag in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. De landskampioen sloot zijn fandag in het Philips Stadion af met verlies tegen stadgenoot FC Eindhoven: 0-1. Mart Lieder maakte na een uur het enige doelpunt in de traditionele Lichtstadderby.

PSV-trainer Phillip Cocu stuurde vijf dagen voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord twee totaal verschillende teams het veld in. In de eerste helft speelden onder anderen Jeroen Zoet, aanwinst Daniel Schwaab, Andrés Guardado, Luuk de Jong en Jürgen Locadia. Na rust verschenen elf andere spelers op het veld, onder wie Santiago Arias, Jetro Willems en Davy Pröpper. De geblesseerde verdediger Héctor Moreno ontbrak in de selectie van Cocu. Kansen kreeg PSV voldoende, maar het vizier stond duidelijk niet op scherp.

Lieder liet aan de andere kant wel zien hoe het moet. Hij bezorgde PSV zo een blamerende nederlaag na een geslaagde voorbereiding, waarin de kampioen onder meer Sporting Portugal en FC Porto oprolde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.