Blatter, Valcke en Kattner zwaar in de fout

Ex-voorzitter Sepp Blatter, voormalig secretaris-generaal Jérôme Valcke en voormalig financieel directeur Markus Kattner van de wereldvoetbalbond FIFA hebben zich in de afgelopen vijf jaar gezamenlijk verrijkt met een bedrag van ruim 71 miljoen euro. Dat blijkt uit intern onderzoek bij de wereldvoetbalbond.

De drie voormalige topbestuurders van de FIFA zouden zichzelf en elkaar jaarlijks forse salarisverhogingen hebben gegeven, WK-premies hebben toebedeeld en andere bonussen onder elkaar hebben verdeeld. Volgens de FIFA was er sprake van een gecoördineerde werkwijze bij het drietal, dat vanwege het omkopings- en corruptieschandaal bij de wereldvoetbalbond eerder al moest opstappen. Al deze financiële toeslagen voor het trio kwamen niet overeen met de cijfers in de officiële stukken.

De FIFA heeft de resultaten van het interne onderzoek aan het Openbaar Ministerie in Zwitserland overhandigd. Ook zal de wereldvoetbalbond de Amerikaanse justitie op de hoogte stellen. Beide instanties doen onderzoek naar de malversaties bij de FIFA.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.