Blatter: de FIFA heeft mij verlaten

Sepp Blatter vecht alleen nog voor de zuivering van zijn naam, niet meer voor de reputatie van de wereldvoetbalbond. ,,De FIFA heeft mij verlaten. Ik vecht nu alleen nog voor mijzelf'', zegt de geschorste voorzitter van de FIFA in een interview met het Duitse tijdschrift Bunte.

De 79-jarige Zwitser, die zeventien jaar lange de hoogste voetbalbaas was, werd vorige week door de ethische commissie van zijn eigen bond voor acht jaar geschorst. Diezelfde straf viel ook UEFA-preses Michel Platini ten deel. Het duo dankt die lange uitsluiting aan een dubieuze financiële deal uit 2011, waarbij Blatter 1,8 miljoen euro betaalde aan Platini.

Beide voetbalbobo's houden vol dat ze niets fout hebben gedaan en stappen naar het sporttribunaal CAS in Lausanne om hun schorsing aan te vechten. Blatter zei aanvankelijk dat hij zou doorvechten voor de FIFA en zichzelf. Tijdens de kerstdagen heeft hij goed nagedacht en nieuwe energie gevonden. ,,Ik vecht alleen nog voor mijn eigen eer, niet meer voor de FIFA.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.