'Blatter liegt over goedkeuring door UEFA'

Sepp Blatter liegt over de goedkeuring die het uitvoerend comité van de UEFA zou hebben verleend aan de omstreden deal tussen de FIFA-baas en Michel Platini in 1998. De overeenkomst waar Platini 1,8 miljoen euro voor zou krijgen van Blatter, is volgens de Zwitser bekrachtigd tijdens een vergadering in Stockholm in 1998. ,,Een zuivere leugen'', stelt Lennart Johansson die in 1998 baas van de UEFA was en de bewuste vergadering bijwoonde.

,,Ik herinner me de bijeenkomst, er werd niet over die zaak gesproken. Hij beweert nu toen gezegd te hebben dat Platini een hoge functie zou krijgen. Ik heb bij anderen die erbij waren navraag gedaan, niemand heeft daar over horen spreken. Het is een zuivere leugen'', aldus Johansson tegen de Zweedse krant Expressen van maandag

Blatter zei maandag in een persconferentie in beroep te gaan tegen de schorsing van acht jaar door de ethische commissie van de FIFA. Daarbij benadrukte hij nogmaals dat hij een 'gentleman's agreement' had met Platini, gesloten in 1998. De UEFA wist daarvan en heeft dat tot tweemaal toe bevestigd op papier, aldus Blatter.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.