Blind heeft ervaren Schaars graag bij Oranje

Bondscoach Danny Blind ziet in Stijn Schaars een toegevoegde waarde voor het Nederlands elftal. De 32-jarige aanvoerder van sc Heerenveen is een van de verrassende namen in de voorselectie die Blind donderdag presenteerde voor de interlands tegen België (vriendschappelijk) en Luxemburg (WK-kwalificatie). ,,We kennen Stijn, hij brengt genoeg ervaring met zich mee'', aldus de bondscoach. ,,Met zijn ervaring en de manier waarop hij zich manifesteert, is het goed om hem erbij te hebben.''

Schaars speelde in maart 2014 zijn 23e en voorlopig laatste interland, in Parijs tegen Frankrijk. De toenmalige PSV'er raakte daarna, mede door blessureleed en toegenomen concurrentie in Eindhoven, uit beeld bij Oranje. Bij Heerenveen heeft de Gelderlander zich weer in de kijker gespeeld. ,,Hij speelt goed en heeft een bepalende rol binnen Heerenveen, op een positie waar we goed kijken wat we daar voor handen hebben'', aldus Blind. ,,We lopen namelijk niet over van de controlerende middenvelders.'' Blind kan tegen Luxemburg op die positie niet beschikken over de geschorste Kevin Strootman.

Schaars zelf zei verrast te zijn, al was zijn naam de afgelopen dagen wel al in verband gebracht met Oranje. ,,Maar ik had echt gedacht dat het bij speculaties zou blijven. Je speelt tenslotte bij Heerenveen. Ik had niet verwacht dat ik erbij zou zitten'', aldus de aanvoerder van Heerenveen, dat derde staat in de eredivisie. De Friese ploeg treft zondag koploper Feyenoord in De Kuip. Schaars speelde de tien voorgaande competitieduels van de eerste tot de laatste minuut.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.