Blind pakt rust op training Oranje

Daley Blind heeft dinsdag de training van het Nederlands elftal eerder beëindigd. De voetballer van Manchester United heeft last van kleine pijntjes. De verwachting is dat hij gewoon kan uitkomen voor Oranje in de oefenduels met Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni).

Blind heeft een loodzwaar seizoen achter de rug met maar liefst 57 duels voor United en een serie interlands. Hij won afgelopen zaterdag nog de finale van de FA Cup na verlenging. Ook Luuk de Jong maakte de tweede training van Oranje in Portugal niet helemaal af. Virgil van Dijk schoot een bal hard in het gezicht van de spits van PSV. De Jong liep een bloedneus op.

Opvallend was ook de manier waarop Dick Advocaat zich tijdens de oefensessie liet gelden. De stem van de 'kleine generaal' bulderde regelmatig hard over het speelveld. De nieuwe assistent van bondscoach Danny Blind zette zijn visie met driftige armgebaren kracht bij. Maandag was de Hagenaar nog opvallend rustig voor zijn doen en observeerde hij vooral.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.