Boatwakeboard: Topweekend Sanne Meijer na rampenseizoen

Voor Sanne Meijer uit Bellingwolde kan het seizoen niet meer stuk. Na een lange periode van blessureleed werd ze afgelopen week pro women en pro tour winnaar in boatwakeboarden in San Pietro, Italië.

Als kers op de taart werd ze door de internationale Wakeboardbond uitgeroepen tot Rider of the Year. Meijer is dolblij: ,,Ik heb de afgelopen tweeënhalf jaar veel te maken gehad met blessureleed en heb ik daardoor niet veel kunnen trainen. Drie weken geleden ben ik weer begonnen met wakeboarden na een rustperiode van vier maanden door een uit de kom geschoten schouder.”

Met dank aan Sanne Meijer deed Team NL deed goede zaken tijdens het Europees en Afrikaans Kampioenschap Wakeboard Boot. Maar liefst negen riders deden mee aan het evenement in Borgo San Pietro.

Meijer overheerste

Met name Sanne Meijer overheerste op E&A Wakeboard Boot 2018 door niet alleen Europees kampioen te worden, maar ook de Superfinal van de Europese Pro Tour te winnen. Die Superfinal vindt altijd een dag voor de finale van het EK plaats. Het was een zeer spannende wedstrijd waarin ze, net als verleden jaar, de Italiaanse tweeling Virag achter zich wist te laten. Daarna verlengde ze haar EK-titel achter de boot en pakte ze goud.

En dat allemaal terwijl ze nog herstellende is van haar schouderproblemen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.