Boer eert 'koningin van het pieken'

Oud-schaatsster Margot Boer, zelf goed voor twee olympische plakken, heeft Jorien ter Mors gehuldigd in het Holland Heineken House. ,,Wat een race, wat een tijd'', sprak de voormalige sprintster vol bewondering. Ter Mors veroverde haar derde olympische titel, op de 1000 meter, met een wereldrecord voor laaglandbanen (1.13,56, tevens olympisch record).

,,Je was af en toe onzeker dit seizoen, maar je bent koel gebleven'', betoogde Boer. ,,Je bent de koningin van het pieken.''

Marrit Leenstra kreeg een medailletegel voor haar bronzen plak op de 1500 meter afgelopen maandag. De Friezin, die sinds twee jaar meetraint met de Italiaanse selectie, stond bekend als 'eeuwige nummer vier'. Op 0,01 seconde hield ze Lotte van Beek onder zich.

,,Ik heb altijd het geloof gehouden dat ik op het podium thuishoor'', liet Leenstra weten. Haar echtgenoot Matteo Anesi, assistent-bondscoach van de Italiaanse schaatsselectie, reikte de tegel uit. ,,Er zit heel veel inzet, arbeid en heimwee in die 0,01 seconde'', sprak hij gloedvol tot zijn vrouw.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.