Boete Bayern-speler Boateng wegens uitstapje zonder toestemming

Boete Bayern-speler Boateng wegens uitstapje zonder toestemming ANP

Verdediger Jérôme Boateng (31) van Bayern München moet een flinke geldboete betalen voor een uitstapje waarvoor hij geen toestemming van de clubleiding had gevraagd. De Duitse oud-international verliet dinsdag zijn woonplaats en overtrad daarmee de regels van Bayern en van de Beierse autoriteiten om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege de coronacrisis.

"Als speler van Bayern heb je een voorbeeldfunctie", liet de Duitse recordkampioen weten. Over de hoogte van de boete deed Bayern geen mededelingen. Het geldbedrag komt in elk geval ten goede aan een aantal regionale ziekenhuizen.

Het illegale tripje van Boateng lekte eerder op woensdag uit via de Duitse krant Bild. Het boulevardblad wist te melden dat hij dinsdag met de schrik van vrijgekomen tijdens een ongeval met zijn auto. Boateng belandde op de A9 in de buurt van het Duitse Selbitz met zijn Mercedes in een slip en schoot van de rijbaan. Hij bleef 'hangen' op de vangrail. Boateng bleef ongedeerd, maar de schade aan zijn dure auto was aanzienlijk. Daar kwam een dag later ook nog een forse geldboete van zijn werkgever bij.

menu