Boete basketbalvedette Harden voor overtreden coronaregels

Boete basketbalvedette Harden voor overtreden coronaregels ANP

Basketbalvedette James Harden van Houston Rockets heeft een boete van 50.000 dollar (ruim 40.000 euro) gekregen voor het overtreden van de coronaregels. Een video waarop de topschutter van de Texaanse NBA-ploeg op een drukbezocht feestje te zien is zonder mondkapje op, leidde tot de straf van de NBA. Het is spelers verboden naar bars of nachtclubs te gaan en naar bijeenkomsten waar meer dan vijftien mensen samenkomen.

Harden zou met de Rockets woensdagavond (plaatselijke tijd) aantreden tegen Oklahoma City Thunder, maar die wedstrijd werd uitgesteld na een reeks van besmettingen met het coronavirus bij de ploeg uit Houston. Er waren daardoor te weinig spelers beschikbaar bij de Rockets om de wedstrijd door te laten gaan volgens de veiligheidsprotocollen van de NBA.

Harden gaf toe dat hij op een feestje was, maar ontkende dat de beelden waren gefilmd in een nachtclub, zoals Amerikaanse media beweerden. "Ik was aanwezig op een feestje van mijn vriendin (niet in een stripclub) om haar mijn liefde te tonen. Zij wordt chef en brengt haar werknemers succes", liet Harden weten op Instagram. "Het is elke dag wel wat. Maar hoe vaak mensen ook proberen mijn naam door het slijk te halen, het zal ze niet lukken. De waarheid komt altijd boven."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport