'Boksgevecht Fury - Klitsjko weer uitgesteld'

Het boksgevecht tussen Tyson Fury en Vladimir Klitsjko om de wereldtitel in het zwaargewicht dreigt opnieuw uitgesteld te worden. Volgens onbevestigde berichten is titelverdediger Fury wederom geblesseerd.

De twee boksers zouden elkaar op 29 oktober treffen in Manchester, maar beide partijen lijken op zoek te moeten gaan naar een nieuwe datum. Volgens de Duitse krant Bild heeft het kamp-Klitsjko voor 10 december alvast een sportarena in Hamburg gereserveerd.

Fury onttroonde Klitsjko vorig jaar als 'koning' van de zwaargewichten. De excentrieke Brit versloeg de veertigjarige bokser uit Oekraïne in november op punten in Düsseldorf. Klitsjko wil dolgraag revanche nemen, maar voorlopig krijgt hij de kans niet.

In eerste instantie zouden de twee elkaar op 9 juli weer treffen, maar Fury meldde zich twee weken voor het gevecht af met een enkelblessure. Klitsjko en Fury spraken af hun wereldtitelgevecht te verplaatsen naar 29 oktober. De Engelsman, die zich in november moet verantwoorden voor een positieve dopingtest, lijkt echter weer af te haken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.