Bond staat Leerdam bij in geschil met Vitesse

Vakbond ProProf staat Kelvin Leerdam bij in zijn geschil met Vitesse. Dat bevestigde directeur Ko Andriessen van ProProf dinsdag na berichtgeving van VI. De 25-jarige vleugelverdediger is door de Arnhemse club uit de selectie gezet en beboet, nadat hij zich in een interview met VI kritisch had uitgelaten over zijn status als wisselspeler. Leerdam traint nu mee met de A1.

ProProf en Vitesse steggelen al enige tijd over de zaak. ,,We hebben gecorrespondeerd met advocaten van de club, maar er is een verschil van inzicht'', zegt Andriessen. Maandag kreeg Leerdam zijn salaris min tien procent boete. ,,Kelvin vindt die boete nogal zwaar aangezet en wij ook. Zo schokkend zijn zijn uitspraken niet.''

Vitesse had toestemming gegeven voor het interview en dat bovendien al gelezen voor publicatie. De club liet zelfs een paar kleine aanpassingen doorvoeren. ,,Wij vinden dat goedkeuring van het artikel. Hoe kun je een speler daarna nog beboeten?'' vraagt Andriessen zich af.

Vervolgstappen

Leerdam en ProProf hebben nog geen beslissing genomen over eventuele vervolgstappen. ,,Dat moeten we met Kelvin overleggen'', zegt Andriessen. Maar ProProf is bereid eventueel naar de arbitragecommissie van de KNVB te stappen.

Vitesse wilde niet inhoudelijk reageren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.