Bondscoach Annan stelt zes hockeysters teleur

Frederique Derkx, Maartje Krekelaar, Laurien Leurink, Larissa Meijer, Laura Nunnink en Lauren Stam zijn niet opgenomen in de selectie van de hockeysters voor de Champions Trophy in Londen. Bondscoach Alyson Annan heeft het zestal echter nog niet afgeschreven voor de Spelen in Rio. Ze voegen zich na het toernooi in de Engelse hoofdstad weer bij de huidige nationale selectie, van in totaal 24 speelsters.

,,Wij zijn met een groep van vierentwintig speelsters in voorbereiding op de Spelen en na de Champions Trophy vervolgen wij met alle vierentwintig onze weg'', zei Annan dinsdag. ,,In Londen kunnen maar achttien speelsters spelen. De keuze die wij nu hebben gemaakt, is gericht op dit toernooi dat deel uit maakt van onze olympische voorbereiding. Wij zijn er van overtuigd dat we met elke speelster uit de huidige trainingsgroep uit de voeten hadden gekund in Londen.''

Oranje stuit tijdens de Champions Trophy van 18 tot en met 26 juni op Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Australië en Argentinië.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.