Bondscoach Hogdson weg na Britse blamage

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland heeft maandagavond in Nice ontslag genomen. Dat deed hij kort na de pijnlijke uitschakeling bij het EK. Zijn ploeg verloor op ontluisterende wijze in de achtste finales met 2-1 van EK-debutant IJsland. ,,Ik was graag nog twee jaar doorgegaan, maar het is nu tijd voor iemand anders om deze selectie onder zijn hoede te nemen'', gaf hij te kennen.

Hodgson trad in mei 2012 aan als opvolger van de Italiaan Fabio Capello. Zijn contract liep na het EK af. De Engelse voetbalbond FA koos er eerder voor om niet op voorhand een beslissing te nemen over een toekomst met of zonder de 68-jarige voetbalveteraan.

Aanvoerder Wayne Rooney nam het onlangs nog voor Hodgson op in Frankrijk. Volgens de aanvaller van Manchester United mocht het Engelse eindresultaat bij het EK niet van invloed zijn op de besluitvorming. ,,Onder leiding van Hodgson zijn in de laatste vier jaar veel jonge spelers in de nationale selectie opgenomen en doorgebroken. Dat was ooit een heikel punt bij ons. Wij zouden de jeugd te weinig kans geven in de Engelse selectie. Hodgson heeft dat duidelijk wel gedaan en dat mag niet onopgemerkt blijven. Maar hij moet zelf natuurlijk ook wel willen blijven natuurlijk'', liet Rooney vorige week nog weten.

Pensioen

Na de blamage maandagavond in Nice trok Hodgson echter meteen zijn conclusies. Hij gaat waarschijnlijk van zijn pensioen genieten.

Engeland speelde bij het EK in de groepsfase gelijk tegen Rusland (1-1) en Slowakije (0-0) en won van Wales (2-1).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.