Bondscoach Kroatië: wij kunnen Kane afstoppen

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic is niet bang voor Harry Kane, de Engelse topschutter van het WK met zes doelpunten. Dalic heeft groot vertrouwen in zijn defensie, die woensdagavond in de halve finale de Engelse spits van scoren af zal moeten houden. ,,Dat is ons al gelukt met Lionel Messi en Christian Eriksen, nu gaan we dat ook proberen met Kane'', zei de bondscoach van Kroatië.

De Oost-Europese ploeg maakte veel indruk met drie overwinningen in de groep, met als hoogtepunt de afstraffing van Argentinië (3-0). In de knock-outfase liep het echter niet zo soepel bij Kroatië, dat strafschoppen nodig had om Denemarken en Rusland te verslaan. In het Loezjniki-stadion van Moskou wacht nu een duel met Engeland.

,,Kane is de topscorer van het WK en niet makkelijk af te stoppen. Maar wij hebben heel goede centrale verdedigers. Dejan Lovren kent Kane goed uit de Premier League en dan staat Domagoj Vida daar nog naast. Ik heb het volste vertrouwen in mijn verdedigers'', aldus Dalic.

Energie verspild

Met twee verlengingen in de benen heeft Kroatië op weg naar de halve finales meer energie verspild dan de Engelsen. ,,Dat kan een probleem worden'', erkent Dalic. ,,Maar ik weet zeker dat we nieuwe energie zullen vinden.'' De bondscoach looft Ivan Rakitic, die zowel tegen Denemarken als Rusland de beslissende strafschop binnenschoot. ,,Ivan blaakt van het vertrouwen. Samen met Luka Modric vormt hij het beste middenveld op dit WK.''

Net als bij het WK-debuut in 1998 staat Kroatië nu op de drempel van de finale. ,,Voorafgaand aan dit toernooi zou ik blij zijn geweest met brons'', zegt Dalic. ,,Maar nu niet. We willen meer.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.