Bondscoach Ronald Koeman selecteert Hans Hateboer voor voorselectie Oranje

Hans Hateboer is door bondscoach Ronald Koeman voor het eerst geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands elftal.

De 24-jarige verdediger uit Beerta, die FC Groningen vorig seizoen verruilde voor Atalanta Bergamo, heeft gezelschap van meer (oud-)clubgenoten. Zo staat ook doelman Sergio Padt op de lijst en is voormalig FC Groningen-keeper Marco Bizot eveneens van de partij. Verder zitten Virgil van Dijk en Daley Blind in de voorselectie als oud-spelers van de Trots van het Noorden. Ook FC Emmen vindt met Wout Weghorst en Bas Dost twee oud-spelers in de groep die Koeman heeft samengesteld.

De bondscoach heeft heel wat nieuwe namen opgenomen in zijn eerste voorselectie. De opvolger van Dick Advocaat selecteerde 33 spelers. Onder anderen Steven Bergwijn (PSV), Justin Kluivert (Ajax), Ruud Vormer (Club Brugge) en Guus Til (AZ) hebben een uitnodiging ontvangen. Zij behoorden niet eerder tot de (voor-)selectie van Oranje.

Opvallende afwezigen onder de uitverkorenen van Koeman zijn Marco van Ginkel, Joël Veltman, Wesley Hoedt en Jürgen Locadia. Koeman maakt volgende week vrijdag schriftelijk zijn definitieve groep bekend voor de oefeninterlands tegen Engeland en Portugal.

Drie dagen later, bij de start van het trainingskamp op het complex van de KNVB in Zeist, geeft de nieuwe bondscoach tekst en uitleg bij zijn keuzes. Koeman debuteert op 23 maart in Amsterdam tegen Engeland. Drie dagen later oefent Oranje in Genève tegen Europees kampioen Portugal.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.