Bondscoach Ronald Koeman wil nu niet praten over rentree Arjen Robben in Oranje: 'Laten we nu eerst wachten totdat hij echt gaat spelen bij FC Groningen'

Bondscoach Koeman: nu niet praten over rentree Robben in Oranje ANP

Bondscoach Ronald Koeman wil niet vooruitlopen op een mogelijke rentree van Arjen Robben bij het Nederlands elftal. ,,Laten we nu eerst wachten totdat hij echt gaat spelen bij FC Groningen", zei hij bij Studio Sport. ,,En dan moeten we kijken of hij een meerwaarde heeft voor de Nederlandse competitie. Daarna kijken we weer of dat leidt tot nieuw contact."

Koeman heeft Robben vorig jaar nog opgezocht in München. ,,Hij heeft toen aangeven dat hij wilde stoppen als international", vertelde de bondscoach. "Laten we het aankijken. Maar voor FC Groningen is het geweldig. Die club heeft mindere seizoenen achter de rug met minder publiek op de tribune. Dan is de terugkeer van Robben geweldig. Laten we hopen dat hij zijn niveau weer haalt."

Supporters van FC Utrecht hopen dat Wesley Sneijder ook voor het eerst voor hun club gaat uitkomen. ,,Dat is moeilijk als je er zo lang uit bent", zei Koeman. "Ik geloof daar niet in. ik zie dat niet gebeuren."

Ritme en vorm

Het Nederlands elftal komt begin september weer bij elkaar voor wedstrijden in de Nations League tegen Polen en Italië. Het nieuwe seizoen van de eredivisie is dan nog niet eens begonnen. ,,Ik hoop dat de spelers uit de eredivisie dan al veel oefenwedstrijden hebben gespeeld. Maar anders zal ik zeker naar ritme en vorm moeten kijken als ik spelers ga selecteren", stelde de bondscoach.

Koeman vreest dat veel voetballers na de zomer overbelast raken door de vele duels die ze moeten spelen. De bondscoach herhaalde nogmaals dat hij het Nederlands elftal volgend jaar op het EK wil leiden. Barcelona hoeft op korte termijn niet bij hem aan te kloppen.

menu