Boogert begeleidt Haase op Roland Garros

ROLAND GARROS

PARIJS (ANP) - Kristie Boogert zal bij de Open Franse titelstrijd, die zondag op Roland Garros begint, actief zijn als coach van Robin Haase. De 42-jarige oud-speelster, die tegenwoordig als tennisverslaggever werkzaam is, trad in Nice voor de eerste keer op in haar nieuwe rol. Haase is op zoek naar een coach na de arrestatie van zijn trainer Mark de J., die wordt verdacht van de moord op zakenman Koen Everink en nu vastzit.

Volgens Haase vormt de functie van Boogert als tv-commentatrice geen obstakel voor een voortgezette samenwerking in Parijs. ,,We hebben geregeld dat zij de ruimte krijgt'', liet de 29-jarige Hagenaar donderdag bij de NOS weten. ,,De afgelopen weken heb ik met meerdere coaches gewerkt, maar nog niet op vaste basis. Ik moet het eerst allemaal even op een rijtje zetten.''

Boogert, die in haar loopbaan de 29e plaats op de wereldranglijst bereikte, won met Miriam Oremans olympisch zilver bij Sydney 2000 in het dubbelspel. Boogert won bovendien drie titels in het dubbelspel op de WTA Tour. In 1994 veroverde ze met Menno Oosting de titel in het gemengd dubbelspel op Roland Garros.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.