Boonen pleit voor meer motoren

Tom Boonen komt met een opmerkelijk voorstel in de discussie over de veiligheid in wielerkoersen. De Belgische klassiekerspecialist pleit voor meer motoren in de koers. ,,Als er meer motoren zijn, hoeven die het peloton minder vaak voorbij te rijden'', laat de renner van Etixx-QuickStep woensdag optekenen in Het Nieuwsblad.

De heersende opvatting in de wielersport is het aantal motoren in de koers juist te verminderen na een reeks aanrijdingen met ernstige gevolgen. De discussie laaide weer op na een massale valpartij in de Ronde van België, veroorzaakt door twee motorrijders die het peloton wilden passeren. Negentien renners raakten gewond, van wie Stig Broeckx nog altijd in coma ligt in het ziekenhuis.

,,Het probleem is nu dat sommige motards erg gejaagd zijn, want zij moeten voor het peloton het verkeer regelen. Meer motoren zou voor hen de tijdsdruk wegnemen. Want het peloton passeren is op zich niet gevaarlijk. Op het juiste moment kan dat perfect. Het probleem is dat het nu vaak noodgedwongen gebeurt op een moment dat het voor de renners niet prettig is."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.