Bos houdt kaarten over Oranje nog tegen de borst

Hockeyster Willemijn Bos (28) is er nog niet over uit of ze beschikbaar blijft voor Oranje. De Groningse looft aanvoerster Maartje Paumen (31), die gisteren bekend maakte net als Naomi van As en Ellen Hoog te stoppen als international.

Bos sprak direct na afloop van de Spelen al twijfels uit over haar eigen toekomst. ,,Maar ik heb de knoop nog niet doorgehakt”, zegt de verdedigster van GHHC Groningen, die van een gevoelskwestie spreekt. ,,Ik heb respect voor de keuze van Maartje. Ze is bij Oranje een voorbeeld voor mij geweest, zowel als sportster als mens.”

Bos is blij met het nieuws dat Klaartje de Bruijn - haar teamgenoot bij GHHC - door bondscoach Alyson Annan is opgeroepen voor een trainingsstage bij Oranje. ,,Als ik kijk naar de criteria, vind ik zeker dat ze die kans verdient. Ik hoop dat ze in december vooral gaat genieten.”

Ze is trots op het feit dat GHHC als nummer tien in de hoofdklasse de winterstop is ingegaan. ,,Als promovendus hebben we zelfs uitzicht op de veilige plaatsen. Dat had ik absoluut niet verwacht, maar het gaat gewoon hartstikke goed. Ik heb er geen seconde spijt van gehad dat ik deze uitdaging ben aangegaan.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.