Bosker wil 'doorstoten' en over vier jaar Olympisch goud (+video)

Het schaatsleven van Marcel Bosker lijkt er met de dag rooskleuriger uit te zien. De Zwitserse Groninger ontwikkelt zich stormachtig en mag komend weekend zijn eerste wereldbekerwedstrijd in Thialf rijden. De 20-jarige Bosker geniet van zijn ontwikkeling, maar droomt stiekem al van veel meer.

Olympische Spelen als droom, nu profiteren

„Over vier jaar wil ik niet alleen meedoen op de Olympische Spelen, maar dan wil ik zeker één en het liefst meerdere gouden medaille(s) winnen”, steekt hij zijn Olympische droom niet bepaald onder stoelen of banken. „Succes op de Spelen van over vier en acht jaar moet qua leeftijd ook reëel zijn.”

Dit schaatsseizoen focust de jongeling zich nog niet op de Spelen en legt hij zijn doelen liever elders. „Als ik de Spelen haal is dat natuurlijk supermooi, maar ik ga er niet van uit. Het wereldkampioenschap allround in Amsterdam en het nieuwe EK afstanden zijn dan ook mijn voornaamste doelen dit seizoen.”

'De nieuwe Sven Kramer? Gaan het wel zien'

Succes op deze toernooien zal zijn stempel als ‘de nieuwe Sven Kramer’ versterken, al gaat Bosker deze vergelijking liever nog even uit de weg. „Ik wil dit seizoen zelf gewoon doorstoten. Of ik daarmee de nieuwe Kramer ben? Dat gaan we wel zien. Er zijn met bijvoorbeeld Patrick Roest en Chris Huizinga zoveel goede, jonge schaatsers. Dus dat gaan we onderling wel uitvechten.”

Komend weekend werkt Bosker zijn eerste wereldbeker op het ijs van schaatstempel Thialf af. „Ik ben er klaar voor, maar weet niet wat ik qua tegenstand kan verwachten. Ik kijk dan ook minder naar de uitslag en ben al tevreden als ik voor mijzelf een goede race rijd. Ik hoop in elk geval dat er veel publiek komt, want ik rij nu echt voor Nederland en dat is sowieso al speciaal.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.