Bosz geeft met Dortmund voorsprong van 4-0 weg

De positie van Peter Bosz als trainer van Borussia Dortmund is zaterdag verder onder druk komen te staan. In de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 leidde de thuisploeg na 25 minuten al met 4-0. Schalke scoorde na rust echter vier keer en pakte zo alsnog een punt: 4-4. De gelijkmaker viel diep in blessuretijd. Dortmund speelde toen met tien man na rood voor Pierre-Emerick Aubameyang.

De laatste zege van Dortmund in de competitie dateert van eind september, toen Augsburg werd verslagen. Dortmund blijft door het nieuwe puntenverlies op de gedeelde vierde plaats staan.

Dortmund startte de derby overtuigend. Aubameyang opende in de twaalfde minuut de score door de bal na een goede aanval bij de tweede paal binnen te tikken. De topscorer leek dat wel te doen met zijn hand. Benjamin Stambouli werkte de bal kort daarna achter zijn eigen doelman. De 3-0 kwam op naam van Mario Götze en in de 25e minuut was het via Raphaël Guerreiro alweer raak: 4-0.

Rode kaart

Een grote overwinning leek in de maak, maar na rust was van het overtuigende spel van Dortmund nog maar weinig over. Guido Burgstaller kopte de bal in de 61e minuut fraai over doelman Roman Weidenfeller in het doel. Vier minuten later werd het Amine Harit 4-2. De twijfel sloop in het elftal van Bosz, dat het na de rode kaart in de 72e minuut voor Aubameyang (twee keer geel) helemaal lastig kreeg.

Het duurde tot de 86e minuut totdat Schalke van de overtalsituatie profiteerde. Daniel Caligiuri zorgde voor de 4-3. De blessuretijd bedroeg zeven minuten en dat bleek te lang voor Dortmund om stand te houden. Naldo bezorgde Schalke een punt en liet de spelers en supporters van Dortmund vertwijfeld achter.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.