Bosz houdt rekening met vertrek Cillessen

Trainer Peter Bosz van Ajax houdt ernstig rekening met een vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona. Hij is door directeur voetbalzaken Marc Overmars over de interesse van de kampioen van Spanje op de hoogte gebracht.

Barcelona ziet in Cillessen een goede opvolger van Claudia Bravo, die in de belangstelling staat van Manchester City. Als het tot een overgang komt, dan moet de doelman van het Nederlands elftal in Spanje concurreren met de Duitser Marc-André Ter Stegen. Barcelona zou meer dan 10 miljoen euro over hebben voor de oud-doelman van NEC.

Voor Bosz komt een transfer van Cillessen op een ongelegen moment, met de return van komende woensdag tegen FK Rostov in de laatste voorronde van de Champions League voor de deur. ,,Aan de ander kant weet je dat de transfermarkt de hele maand nog open is'', stelde de trainer, die een vertrek van zijn eerste keeper niet intern wil opvangen. ,,André Onana is een keeper voor de toekomst, al moet hij zijn kansen krijgen. Diederik Boer is een ervaren back-up.''

Leon Bailey

In de zoektocht naar een buitenspeler is Ajax uitgekomen bij Leon Bailey. Volgens de vader van de buitenspeler uit Jamaica heeft de club uit Amsterdam maar liefst 11 miljoen euro over voor zijn zoon. RC Genk wil het negentienjarige talent echter nog een seizoen in België houden. ,,Overmars kent hem goed, maar hij speelt nog niet bij Ajax. Ik ga niet speculeren'', zei Bosz.

Ajax ziet niets in een tijdelijke terugkeer van Siem de Jong. ,,Hij is een uitstekende speler, maar wat geldt voor Hakim Ziyech, dat geldt ook voor hem. We hebben al heel veel middenvelders'', zei Bosz over de voetballer van Newcastle United die nu in gesprek is met PSV over een huurdeal.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.