Botteghin kopt Feyenoord langs Valencia

Feyenoord heeft zaterdag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Valencia op het nippertje gewonnen. Verdediger Eric Botteghin kopte in de laatste minuut de winnende treffer binnen in de uitverkochte Kuip: 2-1. Bekerwinnaar Feyenoord opent het seizoen volgende week zondag met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

De Deense aanwinst Nicolai Jörgensen had de thuisclub in de 33e minuut op voorsprong gezet. De nieuwe nummer 9 van Feyenoord, die van trainer Giovanni van Bronckhorst voorlopig de voorkeur krijgt boven Michiel Kramer, kopte een voorzet van Eljero Elia beheerst langs de doelman van Valencia.

Jörgensen werd in de 73e minuut afgelost door Kramer en zag vanaf de bank hoe de Spaanse club langszij kwam, via een fraaie vrije trap van Alvaro Medrán. In de laatste minuut bezorgde Botteghin de Rotterdammers toch nog de winst. De verdediger torende bij een hoekschop boven iedereen uit en kopte de 2-1 binnen. Feyenoord sloot de voorbereiding zo af met louter overwinningen.

Keeper

Pär Hansson stond zaterdag onder de Rotterdamse lat. De Zweedse keeper verving Brad Jones, die op de training licht geblesseerd was geraakt. Jones, aangetrokken als vervanger van de zwaar geblesseerde Kenneth Vermeer, kan waarschijnlijk tegen PSV weer spelen.

,,Dat wordt een heel interessante wedstrijd'', zei aanvoerder Dirk Kuijt bij FOX Spors. ,,PSV heeft ook een heel goede voorbereiding gehad, dus we zien het als een mooie uitdaging. We willen het maximaal haalbare presteren met deze ploeg. Dat stralen we vanaf de start van de voorbereiding uit, de focus is enorm. Of kampioen worden realistisch is? Dat maakt niet zoveel uit. Als we er maar alles aan doen om ons doel te bereiken.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.