Bouwmeester raakt leiding op WK kwijt

Zeilster Marit Bouwmeester heeft op de vijfde dag van het WK in de Laser Radial-klasse de koppositie moeten afstaan aan Alison Young. De Friezin gaf maandag de leiding uit handen door in de achtste race slechts als zeventiende over de finish te komen, gelijk aan haar zogeheten schrapresultaat uit de eerste race. Bouwmeester herstelde zich door in de negende wedstrijd tweede te worden achter Young, maar de Britse beroofde haar wel van de eerste plaats in de tussenstand.

Het verschil is minimaal, want Bouwmeester heeft slechts één punt meer dan Young. De Amerikaanse Paige Railey, Gintare Volungeviciute-Scheidt uit Litouwen en de Deense Anne-Marie Rindom doen ook nog volop mee in de strijd om de podiumplaatsen voor de kust van Puerto Vallarta in Mexico. Na race tien mogen alle zeilsters nog een slecht resultaat wegstrepen, wat in het voordeel lijkt van Bouwmeester.

De Nederlandse talenten Maxime Jonker en Daphne van der Vaart staan respectievelijk veertiende en negentiende. Het WK duurt tot en met woensdag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.