Bouwmeester wint opnieuw in Weymouth

Zeilster Marit Bouwmeester heeft zondag de wereldbekerwedstrijd van Weymouth in de Laser Radial-klasse op haar naam geschreven. De Friezin kwam in de medalrace in de haven waar in 2012 om de olympische titels werd gevaren als tiende binnen, maar zag haar eindzege niet meer in gevaar komen. De Chinese olympisch kampioene Xu Lijia won de slotrace en klom daardoor nog naar de tweede plaats. De Française Mathilde de Kerangat finishte als negende en zakte naar de derde plaats.

Bouwmeester, de nummer twee van de Spelen van Londen, won de wereldbekerwedstrijd van Weymouth vorig jaar ook. De editie van dit jaar betekende haar laatste grote evenement in voorbereiding op de Spelen. Na haar Europese titel in maart van dit jaar scoorde de Friese zeilster een vierde plaats op het WK. Twee weken geleden won Bouwmeester in eigen land de Delta Lloyd Regatta.

In de Britse haven kon vanwege het gebrek aan wind pas donderdag worden gevaren. Op die verlate openingsdag moest de Nederlandse troef Xu nog voor zich dulden, maar op vrijdag, met slechts één race op een weer windloze dag, greep Bouwmeester de macht. Ze eindigde uiteindelijk met een netto-resultaat van 40 punten, zeven minder dan de Chinese.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.