Braafheid en FC Utrecht per direct uit elkaar

Edson Braafheid en FC Utrecht zijn per direct uit elkaar gegaan. De 34-jarige linkerverdediger en de club hebben in overleg besloten het contract dat nog liep tot medio 2018 te beëindigen. Braafheid wil zich in de Verenigde Staten gaan beraden over zijn toekomst.

Braafheid keerde in seizoen 2016/2017 terug bij FC Utrecht, waar hij tussen 2003 en 2007 al 82 wedstrijden speelde. Na zijn eerste seizoenen in het profvoetbal vertrok Braafheid naar FC Twente en vervolgde daarna zijn carrière bij FC Bayern München, Celtic, TSG 1899 Hoffenheim en SS Lazio. Tussen 2009 en 2011 kwam de verdediger tien keer uit voor het Nederlands Elftal. Hij viel in bij Oranje in de finale van het WK voetbal van 2010.

De linkerverdediger had bij de huidige nummer zes uit de eredivisie aangegeven dat hij het mentaal niet meer kon opbrengen om zich 100 procent op het voetbal bij FC Utrecht te richten. ,,Samen met mijn Amerikaanse vrouw en kinderen verhuis ik naar Amerika en wil ik de tijd nemen om tot een definitieve beslissing te komen over mijn voetballoopbaan", zegt Braafheid op de website van de club. ,,Het gevoel speelde al langer door mijn hoofd. Dit, in combinatie met het geringe aantal speelminuten, heeft me doen besluiten mijn contract te laten ontbinden."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.