Brama keert terug bij FC Twente

Wout Brama heeft Australië verlaten en draagt komend seizoen weer het shirt van FC Twente. Dat is de club waar de middenvelder al negen jaar jaar voetbalde en zelfs landskampioen werd. Hij zet vrijdag zijn handtekening onder een contract, waarin is opgenomen dat hij na zijn actieve voetbalcarrière werkzaam blijft voor FC Twente.

De 31-jarige Brama speelde tussen 2005 en 2014 voor de club uit Enschede, die is gedegradeerd naar de Jupiler League. Hij voetbalde daarna voor PEC Zwolle, FC Utrecht en het Australische Central Coast Mariners. ,,Het is een heel bijzonder gevoel hier weer écht terug te zijn'', aldus Brama.

Spelen in de eerste divisie noemt Brama een minpunt. ,,Toch heeft dat niet meegespeeld. We moeten de club weer omhoog zien te krijgen. Als je ziet hoe de club leeft is dat fantastisch. Tegen alle wetten in zijn er al 15.000 seizoenkaarten verkocht, dat is ongekend en geeft aan hoe groot deze club is. Uit het feit dat FC Twente mij na mijn carrière wil behouden, spreekt veel waardering en vertrouwen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.