Brandyn Curry houdt het na een jaartje alweer voor gezien in Groningen

Hij heeft zijn hielen nog niet gelicht in Groningen of Brandyn Curry heeft alweer een nieuwe broodheer gevonden voor volgend seizoen. De basketballer ruilt Donar in voor Le Portel uit Frankrijk.

Dat meldt de Franse hoogste divisieclub op de eigen website. Le Portel was afgelopen seizoen een van de tegenstanders van Donar in de voor de Groningers zeer succesvol verlopen FIBA Europe Cup. In dat toernooi scoorde Curry hoge cijfers, waarmee hij zich klaarblijkelijk in de kijker speelde bij de club uit de Noord-Franse havenplaats.

Goud waard

Curry was afgelopen seizoen goud waard voor Donar. De 26-jarige pointguard uit Huntersville, Noord-Carolina, was binnen de lijnen de architect van het geslepen teambasketbal van de Groningers. Onder zijn leiding won Donar de beker, greep het voor de zevende keer de landstitel en reikte het tot de halve finale van de FIBA Europe Cup, waarin het ondanks een afsluitende thuiszege werd uitgeschakeld door de Italiaanse kampioen Venetië.

Curry, die aan Harvard studeerde, scoorde tijdens 37 competitieduels gemiddeld 16,2 punten per wedstrijd. Daarnaast greep hij gemiddeld 5,5 rebounds, was hij goed voor 5,2 assists en tekende hij voor 1,8 steals.

Uitstekende cijfers

Ook buiten de landsgrenzen was hij met gemiddeld 15,7 punten, 4,7 rebounds, 5,5 assists en 1,4 steals goed voor uitstekende cijfers. Curry werd tot Most Valuable Player (MVP) gekozen in zowel de competitie als de play-offs. Hij was bij Donar de opvolger van een al even illustere voorganger, Lance Jeter. De Groningers zullen opnieuw op zoek moeten naar een vloerleider van topniveau.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.