Briefwisseling Pomp & Slagter (5): Mahi

Voetbalverslaggevers William Pomp en Ernst Slagter schrijven elkaar over ‘hun’ club in de Eredivisie.

Buongiorno William,

Hoe bevalt het in Rome? Heb je door een woud van selfiejagers toch een glimp kunnen opvangen van het Colosseum en Pantheon? Ach, je moet maar zo denken: wij waren nog veel eerder met onze hunebedden. En die mag je pas sinds kort niet meer beklimmen.

Misschien dat je het onder het genot van een espresso al in La Gazzetta hebt gelezen, maar het is nog maar de vraag of er hier komend weekeinde gevoetbald gaat worden. Stakende agenten dreigen in de keiharde strijd om een nieuwe cao enkel op te treden bij nood en dood.

Hoewel het een heel andere situatie betrof, moest ik meteen aan Eric Gerets denken. Die hielp de sterke arm ooit een handje door als trainer van PSV in z'n eentje een grote groep boze veldbestormers als makke lammetjes terug te dirigeren naar de tribunes. Zie ik Danny Buijs of Dick Lukkien eventueel ook wel toe in staat.

Maar laten we er voorlopig gewoon van uitgaan dat jij zaterdagavond hoog en droog in de Johan Cruijff Arena zit. Alvast ter informatie: Mimoun Mahi oogde vorige week gedreven in het oefenduel met De Graafschap. Zou hij tegen Ajax eindelijk weer eens aantonen waarom FC Groningen hem anderhalf jaar geleden voor ettelijke miljoenen had kunnen verkopen?

Ondertussen lijkt Dick Advocaat nog steeds niet te kunnen verkroppen dat FC Emmen hem vorig seizoen pootje lichtte, toen hij Sparta tevergeefs probeerde te redden van de ondergang. Het heeft er alle schijn van dat Advocaat bij FC Utrecht gaat tekenen, de club waar uitgerekend de Drenten zondag op bezoek komen. Denk jij dat het toeval is? Dick tegen Dick. Van tweeluik naar trilogie. Ik verheug me al op de vindingrijke spandoeken in de Galgenwaard.

Tot zover maar weer,

Ernst

Ciao Ernst!

Even dacht ik erover om onze persoonlijke encycliek deze week via de brievenbus van het Vaticaan te versturen, maar ik was bang dat de brief dan niet op tijd zou zijn voor de dinsdagkrant. Dus toch maar via de elektronische post.

Ja joh, Rome. Schitterende stad. Het bruist bij een dagelijkse middagtemperatuur van een graad of dertig. Colosseum, Pantheon, Vaticaan, Spaanse trappen. Veel hebben we al af kunnen strepen deze week. Ook leuk: het AS Roma-shirtje van Justin Kluivert dat ik in de winkel zag hangen. Persoonlijk heb ik meer met Francesco Totti, maar toch.

Met een koude Peroni vleide ik even neer in het lommerrijke Villa Borghese toen toevalligerwijs mijn gedachten afgleden naar Mimoun Mahi. Leuk dat je over hem begint. Natuurlijk denk ik nog wel eens terug aan dat bod van 3,5 miljoen euro van Fulham in de winter van 2017. Ik denk dat Hans Nijland zich ook nog wel eens achter de oren krabt. Afgelopen zomer had hij vast voor de helft mogen vertrekken. Automatisch denk ik dan ook even aan Ritsu Doan, die deze week waarschijnlijk debuteert voor Japan. Je moet als directeur toch stevig in je schoenen staan. Tussen ons gezegd en geschreven: Nijland liet een bod van acht miljoen van CSKA Moskou glippen, terwijl hij een maand ervoor ‘ slechts’ twee miljoen voor Doan neertelde. Je zou zeggen, een beetje koopman... Als het om mijn huis ging, wist ik het wel. Maar als club heb je met zoveel belangen te maken. Ik vind het ook wel een krachtig signaal. Wie weet, misschien komt die megaklapper er alsnog wel. Voor hoeveel ging Jahanbakhsh van AZ naar Brighton? 25 miljoen? Dat bedoel ik.

Begrijp ik nou goed dat de bal ondanks de interlandbreak toch rolde in Groningen? Wel een blunder zeg, dat het Eierbalfestival te weinig eierballen had. Wat wil je als je uitgaat van twee per persoon. Een beetje lekkerbek draait voor vier zijn hand toch niet om? Ik ga het Piazza Navonna even op om de Roomse variant ‘polpette al sugo’ nog eens aan een test te onderwerpen. Onderweg gooi ik nog een eurootje in de Trevi Fontein voor de kansen voor onze beider FC’s komend weekend. Onthoud jij vast een ding: Our Dick is bigger.

Tot snel. Of eendachtig met de Paus: Tutti Homini, Tutti Femini et Tutti Frutti.

William

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.