Britse ploeg telt zes Europees kampioenen

De Britten komen met de grootste ploeg ooit naar de EK atletiek in Amsterdam, die over een week beginnen. Onder de 98 atleten die zijn geselecteerd, bevinden zich zes regerend Europese kampioenen. De olympisch kampioenen Jessica Ennis-Hill (zevenkamp) en Mo Farah (5000 en 10.000 meter) ontbreken in de Britse equipe. Zij richten zich volledig op de Olympische Spelen in Rio.

Jo Pavey verdedigt in het Olympisch Stadion haar Europese titel van twee jaar geleden op de 10.000 meter. Ze is inmiddels 42 jaar oud en was op de vorige EK in Zürich met 40 jaar de oudste winnares ooit van Europees goud.

Greg Rutherford is er ook bij. De olympisch kampioen verspringen verdedigt zijn Europese titel in Amsterdam. Martyn Rooney (400 meter) en Tiffany Porter (100 meter horden) verdedigen eveneens hun titel. Adam Gemili, de kampioen op de 200 meter, kiest in Amsterdam voor de 100 meter, terwijl James Dasaolu, die in Zürich het goud pakte op de 100 meter, alleen uitkomt in de 4x100 meter estafette.

Sterk team

Technisch directeur Neil Black vindt dat Groot-Brittannië het sterkst mogelijke team naar de EK stuurt. ,,De EK en de Olympische Spelen zitten zo dicht op elkaar, dat je verstandig moet selecteren. We kiezen voor atleten die in principe naar Rio gaan en in Amsterdam kunnen laten zien dat ze op de Olympische Spelen ook wat te zoeken hebben. Vandaar dat we de olympische ploeg na de EK bekendmaken.''

De Britse atletiekploeg won op de EK van twee jaar geleden het medailleklassement met twaalf gouden medailles, vijf zilveren en zes bronzen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.