Britse trainer Leicester blijft buitenlandse collega's verslaan

Britse trainer Leicester blijft buitenlandse collega's verslaan ANP

De Engelse voetbalclub Leicester City zette dit seizoen in de Premier League de uitwedstrijden tegen West Bromwich Albion, Manchester City, Arsenal en Leeds United allemaal in winst om. Al die opponenten hebben stuk voor stuk een buitenlandse trainer. "Omdat ik een Britse manager ben, zal iedereen wel zeggen dat we geluk hebben gehad", zegt Brendan Rodgers, de Noord-Ierse trainer van Leicester. "Zo werkt het voor Britse managers. Maar feit is dat de spelers het tactisch heel goed deden en daar zijn we voor beloond."

Leicester won maandagavond met 4-1 bij Leeds United, de gepromoveerde ploeg van de veelgeroemde Argentijnse trainer Marcelo Bielsa. Rodgers vierde de afgelopen weken ook overwinningen op zijn Spaanse collega's Mikel Arteta (Arsenal, 0-1) en Pep Guardiola (Manchester City, 2-5). Leicester begon de competitie met een klinkende zege van 3-0 bij West Bromwich Albion, waar de Kroaat Slaven Bilic de trainer is.

Rodgers weet dat de Britse trainers niet al te hoog aangeschreven staan. Veel clubs uit de Premier League hebben een trainer van het Europese vasteland ingehuurd, omdat die tactisch beter onderlegd zouden zijn. Rodgers merkte daarom na de zege op Leeds een tikkeltje cynisch op dat de Engelse pers wel van geluk zou spreken nu hij met zijn ploeg al zoveel buitenlandse collega's heeft verslagen. "We zijn een volwassen ploeg aan het worden, dat is fijn om te zien", zei de 47-jarige Rodgers, wiens elftal in de Premier League na zeven wedstrijden op de tweede plek staat, één punt achter landskampioen Liverpool.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu