Brons voor Bonevacia op 400 meter

Liemarvin Bonevacia heeft zijn eerste grote succes op de 400 meter binnen. De atleet van Curaçao veroverde vrijdag bij de EK atletiek in Amsterdam de bronzen medaille op de 400 meter. Hij liep 45,41 seconden, zijn beste tijd van dit seizoen.

,,Derde van Europa, dit is geweldig'', jubelde Bonevacia. ,,En ik ben nog niet eens op mijn best. Dat moet in Rio zo zijn. Ik wil het publiek bedanken. Amsterdam is als een huis voor me. Ik wil al die supporters bedanken tijdens mijn race in de estafetteploeg. Daar ga ik me nu op concentreren. Dan wil ik met de hele ploeg succes boeken.''

De Brit Martyn Rooney prolongeerde zijn Europese titel met een tijd van 45,29.

Bonevacia is houder van het Nederlands record (44,72) en doet volgende maand mee aan de Olympische Spelen in Rio. Hij plaatste zich donderdag al overtuigend voor de finale en beloofde toen vuurwerk. Dat gaf de 27-jarige atleet in het volgepakte Olympisch Stadion. De zilveren medaille leek zelfs even binnen bereik, maar de Tsjech Pavel Maslak bleef de Nederlander, die steevast met zonnebril op loopt, net voor: 45,36.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.