Brons voor Steenhuis en Meyer op Masters

De Nederlandse judoploeg heeft op de slotdag van de World Masters in Mexico nog twee bronzen medailles gepakt. Guusje Steenhuis deed dat in de klasse tot 78 kilogram, Roy Meyer veroverde brons bij de zwaargewichten (+100 kilogram). Daarmee kwam de totale Nederlandse oogst op het prestigieuze toernooi in Guadalajara op vijf medailles.

Steenhuis moest in de halve finale buigen voor de Braziliaanse judoka Mayra Aguiar. In de strijd om het brons tegen de Britse Gemma Gibbons bleek een yuko genoeg om te winnen.

Meyer was op de herkansingen aangewezen, nadat hij zijn tweede partij van de dag had verloren van de Israëliër Or Sasson. De 24-jarige Brabander won daarna met een yuko van Faicel Jaballah uit Tunesië en in de strijd om brons klopte hij Ushangi Kokauri uit Azerbeidzjan. Meyer besliste de partij na ruim 1,5 minuut met een ippon.

Herkansingen

Michael Korrel begon in de klasse tot 100 kilogram met winst op de Belg Toma Nikiforov, maar verloor vervolgens van Martin Pacek uit Zweden. De 22-jarige judoka moest in de herkansingen buigen voor de Algerijn Lyes Bouyacoub. Tessie Savelkouls strandde in de zwaarste klasse bij de vrouwen (+78 kilogram) ook in de eerste ronde van de herkansingen.

Kim Polling veroverde zaterdag in de categorie tot 70 kilogram voor de derde keer de titel bij de World Masters, waarvoor in iedere gewichtsklasse de beste zestien judoka's van de wereldranglijst worden uitgenodigd. Met het oog op de Spelen zegden veel toppers echter af, onder wie de Nederlanders Henk Grol en Marhinde Verkerk. In de klasse tot 63 kilogram pakten Juul Franssen en Anicka van Emden respectievelijk zilver en brons.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.