Brouwer en Meeuwsen vierde op EK

De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zondag bij het EK naast de medailles gegrepen. De wereldkampioenen van 2013 moesten in de halve finale hun meerderen erkennen in de als zesde geplaatste Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo (21-12 16-21 10-15) en gingen een paar uur later ook onderuit in de strijd om het brons. Het Poolse tweetal Grzegorz Fijalek/Mariusz Prudel, dat als twaalfde was geplaatst op het EK in het Zwitserse Biel, werd derde door de Nederlanders in twee sets te verslaan: 21-17 21-19.

Brouwer en Meeuwsen hadden zaterdagavond de halve eindstrijd bereikt met een zwaarbevochten overwinning tegen hun landgenoten Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst, de nummers één van de plaatsingslijst. De slopende partij brak het duo een dag later op in de strijd om de medailles.

,,Deze dag was erg zuur”, reageerde Alexander Brouwer na afloop van de wedstrijd. ,,In de halve finale hebben we het zelf weggegeven, omdat we te slordig speelden op de belangrijke momenten. Daarna moet je binnen een uur weer klaar zijn voor de troostfinale, en dat is ons duidelijk niet gelukt."

Ontevreden

Bondscoach Gijs Ronnes was ontevreden over de prestaties van de Nederlandse mannen, die als topfavorieten mikten op medailles. ,,Zeer teleurstellende resultaten'', was zondag de korte reactie van Ronnes.

Het goud bij de mannen was voor Nicolai en Lupo. Bij de vrouwen prolongeerden de Duitse beachvolleybalsters Laura Ludwig en Kira Walkenhorst hun Europese titel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.