Brouwer en Meeuwsen winnen beachkraker

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zaterdag de halve finales bereikt van het EK beachvolleybal in het Zwitserse Biel. De wereldkampioenen van 2013 ontdeden zich in de kwartfinales in drie sets van Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst.

De Hollandse kraker duurde ruim drie kwartier en stond bol van de spanning. Het was namelijk een confrontatie tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst. Topfavorieten Nummerdor en Varenhorst wonnen de eerste set met 21-18, maar Brouwer en Meeuwsen vochten zich met succes terug in de wedstrijd; zij pakten de volgende twee sets: 21-19 en 15-11.

De halve finale is zondag. De Nederlanders treffen dan de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo.

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel werden bij de vrouwen in de kwartfinales uitgeschakeld. Het als tweede geplaatste koppel, dat in 2014 nog de Europese titel veroverde, ging onderuit tegen het veel zwakker geachte Tsjechische duo Marketa Slukova en Barbora Hermannova. De nummers zestien van de plaatsingslijst wonnen met duidelijke cijfers in twee sets: 21-17 21-16.

,,,Als je zo veel fout serveert, dan kan je niet winnen van dit goede team'' , blikte Meppelink terug. ,,Door de vele fouten werd het meer een strijd, ook tegen onszelf. Daar profiteerden de Tsjechen van. We kwamen zelf niet echt in ons spel en Tsjechië won verdiend.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.