Brouwer/Meeuwsen naar laatste vier in Hamburg

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zaterdag met een nipte zege de laatste vier gehaald op het majortoernooi in Hamburg. Het Nederlandse duo overleefde tegen de Spanjaarden Pablo Herrera en Adrián Gavira in de tweede set een matchpoint en knokte zich in de derde set naar de overwinning: 18-21 23-21 15-13.

,,We hebben ons hoofd koel gehouden in de spannende tweede set en dan is het fantastisch om de derde te winnen'', reageerde Brouwer.

Brouwer en Meeuwsen mikken in Hamburg op een medaille. Ze spelen zondag in de halve eindstrijd tegen de Russen Konstantin Semenov en Viatsjeslav Krasilnikov. Het Russische duo is in vorm en won afgelopen week nog het zilver op het Europees kampioenschap.

Goud

Op het EK eindigden Brouwer en Meeuwsen met een vierde plaats net naast het podium. ,,We zijn daar licht gefrustreerd over en gaan strijden voor goud'', aldus Brouwer.

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst doen in Hamburg niet meer mee. Zij werden vrijdag in de achtste finales uitgeschakeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.