Brown nieuwe directeur van McLaren

Zak Brown is de nieuwe directeur van het Formule 1-team van McLaren. Dat heeft de Britse renstal maandag bevestigd. Brown volgt Ron Dennis op, die vorige week zijn functie na 35 jaar moest neerleggen. De aandeelhouders van McLaren wilden niet meer met hem verder.

De 69-jarige Dennis is voor een kwart eigenaar van het team uit het Engelse Woking, maar de twee andere eigenaren, die de overige 75 procent bezitten, besloten dat hij weg moest. Dennis blijft aan als bestuursvoorzitter, maar zal zich niet meer actief met de Formule 1 bezighouden. Onder zijn leiding boekte het team grote successen met wereldtitels voor Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen en Lewis Hamilton. De laatste jaren vallen de prestaties van McLaren tegen.

De 44-jarige Brown, zelf oud-coureur in onder meer de Formule 3 en FIA GT3, moet met de renstal een nieuwe weg inslaan. ,,Ik heb ontzettend veel respect en bewondering voor wat McLaren tot nu toe bereikt heeft'', zei Brown in een reactie op het nieuws. ,,Ik kijk ernaar uit een bijdrage te leveren aan de volgende belangrijke stap in de ontwikkeling van de renstal.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.